Het duivensporthart op de goede plek..!

Het duivensporthart op de goede plek..!

Ik denk dat de meeste Nederlanders geen flauw benul hebben, dat wij melkers ’t hart qua duivenwelzijn op de goede plek hebben zitten. Want wie verzorgen hun (huis)dieren op zulke intensieve wijze..? Ik bedoel, wie laat bv zijn hond met zoveel aandacht en interesse uit, als wij onze gevleugelde vrienden. Of je moet een melker zijn met een hond natuurlijk..!

Nee, ik denk dat de gemiddelde Nederlander, een volkomen foutief beeld heeft van wat het moderne melkerschap inhoudt. En dan is het jammer dat onze bobo’s in Veenendaal, hier zo weinig werk van willen maken. Want in deze tijd is beeldvorming of je imago als sport van cruciaal belang.

Tevens, zie ik dat er maar bitter weinig politici of dierenwelzijnsorganisaties, de moeite nemen om zich goed te verdiepen. In wat nu feitelijk het melken voorstelt; zoals het steeds gezonder maken van wedstrijd geschikte duiven; zonder al teveel te letten op bijvoorbeeld onze eigen inzet en portemonnee.

Ik meen toch te mogen stellen, dat wij kosten noch moeite sparen om de moderne duiven welstand, tot op grote hoogte te laten zegevieren.

En uiteraard, moeten we allemaal steeds blijven opletten, dat er zo hier en daar niet een kleine rat (fraudeurs etc), onze geliefde sport in een landelijk kwaad medialicht zet. Dus, laten we ook deze winter toch maar weer is heel goed blijven nadenken over fuseren. Immers een vereniging van plusminus 7-10 leden, die heeft natuurlijk geen in deze tijd geen enkel bestaansrecht.

Kortom, ik weet zeker dat al mijn Facebook vrienden, allemaal van het zuiverste duivensport water zijn. Maar mocht er 1 kleine rat tussen zitten, die het voor ons allen denkt te mogen verzieken. Dan wijs ik hem erop dat het komend seizoen, de dopingcommissie met een dubbele inzet wil gaan controleren. Dus wees gewaarschuwd, kleine ratjes, want we laten onze geliefde sport niet langer naar de vaantjes helpen.

Rob van Hove